Limba romana

Páginas: 3 (706 palavras) Publicado: 23 de fevereiro de 2012
"Am în mine toate visele din lume"
(Fernando Pessoa)

Biografie a lui Fernando Pessoa
Fernando Pessoa (1888 - 1935) a fost un poet portughez şi scriitor, născut în Lisabona. Este considerat unuldintre cei mai mari poeţi de limba portugheză şi literatură.
La sase ani, Fernando Pessoa a mers în Africa de Sud, unde a învăţat limba engleză perfect, şi patru lucrări publicate în timpul vieţiisale, trei sunt în limba engleză. În timpul vieţii sale, Fernando Pessoa a lucrat în diverse locuri în calitate de corespondent pentru limbile engleză şi franceză. A fost, de asemenea, un om de afaceri,editor, critic literar, jurnalist, comentator politic, traducător, inventator, astrolog şi publicitate, în timp ce producătoare de lucrările sale în versuri şi proză.
Ca poet, a fost cunoscut pentrupersonalitati sale multiple, heteronyms, care au fost şi sunt în prezent obiectul celor mai multe studii privind viaţa şi activitatea lui.
Fernando Pessoa a murit în Lisabona, 47 de ani, victimă aunei colici hepatice cauzate de o piatra asociat cu ciroza hepatica, un diagnostic este astăzi este contestată de către mai mulţi medici.
Principalele heteronyms Fernando Pessoa sunt:
- AlbertoCaeiro, născut la Lisabona, şi a fost heteronyms cel mai obiectiv. El a căutat obiectivism absolut, eliminând toate urmele de subiectivitate. El este poetul care caută "senzaţii de lucrurile aşa cum sunt."Standuri în directă opoziţie cu intelectualismul, captarea, speculaţia metafizică şi misticism. Acesta este cel mai puţin "cult" a heteronyms, gramatica cel ştiu şi literatură.
- Ricardo Reis,născut la Porto, reprezintă aspectul clasic sau neoclasic de crearea de Fernando Pessoa. Limbajul său este reţinut, disciplinat. Poeziile lui sunt în general scurte. Ea se bazează pe mitologia greacă şiromană, este un fan al stoicismului şi epicureană (sănătatea trupului şi a minţii, echilibru, armonie), astfel încât vă puteţi bucura de viata, pentru că moartea este ascuns. Acesta este un medic care...
Ler documento completo

Por favor, assinar para o acesso.

Estes textos também podem ser interessantes

  • ROMANA
  • Era romana
  • romana
  • arquitetura romana
  • Arquitetura romana
  • Civilização Romana
  • Arte romana
  • Civilização romana

Seja um membro do Trabalhos Feitos

CADASTRE-SE AGORA!