Evoulcao

705 palavras 3 páginas
Evolutionen
Dåtiden, nutiden och framtiden
Introduktion

Nu när vi har jobbat så länge med att tänka framåt i framtiden så är det dags att gå tillbaka i tiden (åtminstone för ett litet tag) och utforska hur livet såg ut från allra första början samt hur själva livet har utvecklats från att jorden skapades och ända fram tills idag. Men vi skall inte bara stanna i dåtiden, utan vi kommer också blicka framåt i tiden för att försöka förstå livets utvecklingsmönster. I detta case skall vi bland annat jobba med evolutionen samt analysera vår egna framtid utifrån evolutionens perspektiv. Men för att få ett litet perspektiv på hur vår evolution har sett ut så sätter vi klockan på midnatt och så skall vi vara tillbaka i vår egen tid till tolvslaget mitt på dagen.

Vår verkliga tidsresa börjar ur intet för nästan 14 miljarder år sedan. Först händer ingenting. Efterhand börjar stjärnor och galaxer bildas. En av galaxerna är vår Vintergata. Runt åtta på morgonen bildas vårt solsystem och vi ser vårt hem jorden. Jorden ser inte ut som vi är vana vid. Det är våldsamt, med vulkaner och regn av meteorer, men helt utan liv.

Lite före nio börjar det lugna sig och efter ännu en timme har luften blivit annorlunda. Det finns syre i atomsfären. Klockan tickar vidare. Vid halv tolv börjar det sjuda av liv i havet. Sedan dröjer det inte länge förrän växter och djur har gått upp på land. Tio i tolv träffar vi en dinosaurie. Men nu är det bråttom. Bara en minut kvar och fortfarande inte ett spår av människan. Trettio sekunder tills tolvslaget. Tjugo sekunder. Tio sekunder. Och nu händer det äntligen något...

Case

Du skall skriva en individuell rapport på max 2 st A4 (dataskrivet) där du skall undersöka och besvara nedanstående punkter.

Din rapport skall innehålla följande:

Välj några centrala händelser i evolutionen som enligt dig har haft en stor betydande roll för hur livet har utvecklats till det som finns idag. Du skall beskriva dessa händelser och förklara på

Relacionados

  • Fotografias
    1132 palavras | 5 páginas
  • O ser e sua filosofia
    1568 palavras | 7 páginas
  • EVOLUÇÃO HISTÓRICA E CONCEITOS REFERENTES AOS CONTRATOS ALEATÓRIOS E SEUS ELEMENTOS
    2406 palavras | 10 páginas
  • cristianismo
    8715 palavras | 35 páginas